Izvršna urednica

Doc. dr. sc. Vesna SvalinaDr. sc. Vesna Svalina (r. 1968. godine) docentica je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 1991. godine. Magisterij iz glazbene pedagogije stekla je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (2009.), a doktorat iz područja društvenih znanosti, polja odgojnih znanosti na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (2013.).

Autorica je sedamnaest znanstvenih radova i jedne knjige. Sudjelovala je na brojnim međunarodnim znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu. Od 2009. do 2013. godine uključena je u projekt "Razvoj kreativnosti u cjeloživotnom obrazovanju učitelja", dok je trenutno voditeljica znanstveno-istraživačkog projekta "Slušanje glazbe kao područje u kurikulumu nastave glazbene kulture".

Njezin znanstveni interes usmjeren je na istraživanje kurikuluma glazbene kulture u primarnom odgoju i obrazovanju, kompetencije učitelja za poučavanje glazbe u osnovnoj općeobrazovnoj školi, dječje glazbeno stvaralaštvo, glazbenu darovitost te zborno pjevanje kao oblik nastavne, izvannastavne ili izvanškolske aktivnosti.

Pored znanosti bavi se i umjetničkim djelovanjem te sa zborovima ostvaruje velik broj koncerata u Hrvatskoj i u inozemstvu (Italija, Njemačka, Austrija, Slovenija, Švicarska). Na različitim natjecanjima zborova osvojila je brojne nagrade.

Više informacija dostupno je na: http://www.vesna-svalina.net