Dječja knjižnica u razvijanju čitateljske kulture u obitelji (priopćenje o projektu istraživanje čitateljskih interesa i informacijskih potreba djece i mladih)

NazivDječja knjižnica u razvijanju čitateljske kulture u obitelji (priopćenje o projektu istraživanje čitateljskih interesa i informacijskih potreba djece i mladih)
Vrsta publikacijeJournal Article
Godina izdanja2005
AutoriJelušić, S.
ČasopisŽivot i škola
Godište51
Broj2
Početna stranica77
Označavanje stranica77-91
Datum objavljivanja12/2005
Vrsta radaIzvorni znanstveni članak
ISSN0044-4855
Other NumbersUDK 37
Ključne riječičitateljska kultura, djeca i mladi, Hrvatska
Abstract

Autor predstavlja dosadašnji i budući rad na znanstvenom projektu Istraživanje čitateljskih interesa i informacijskih potreba djece i mladeži. Projekt se izvodi na Filozofskom fakultetu u Osijeku na osnovi ugovora s Ministarstvom znanosti obrazovanja i športa, ali okuplja i suradnike izvan matičnog fakulteta. Rad se sastoji od tri dijela. U prvome dijelu pregledno se prikazuju srodna istraživanja u svijetu s osvrtom na iskustva dragocjena u kontekstu Hrvatske. 
U drugom dijelu rada donosi se pregled dosadašnjih istraživanja o ponašanju djece i mladih u Hrvatskoj. U trećem se dijelu predstavljaju rezultati do sada završenih istraživačkih poslova na projektu Istraživanje čitateljskih interesa i informacijskih potreba djece i mladeži i smjernice za budući rad.

URLhttp://hrcak.srce.hr/file/39595
Oznaka recenzijeRefereed